Werkwijze

Een goed advies begint met een persoonlijk gesprek. Ik kom vrijblijvend bij je langs om te bespreken wat je graag zou willen veranderen aan je interieur. We bespreken welke adviesmogelijkheden er zijn en zetten je wensen voor het interieur op een rij. Op basis hiervan maak ik een offerte en een zogenaamd ‘Programma van Eisen’. In deze omschrijving staan alle wensen waar het advies aan moet voldoen. Als de offerte akkoord is ga ik aan de slag. Afhankelijk van de omvang van het advies zal ik tussentijds langskomen om de voortgang te bespreken. Sowieso zal er regelmatig contact zijn om wat ideeën voor te leggen. Wanneer het advies klaar is kom ik het bij je thuis presenteren.

Voor een intake is het handig om een plattegrond klaar te leggen. Ook beelden uit tijdschriften, of een Pinterest bord kunnen helpen om sneller duidelijk te krijgen welke stijl bij jou past.

adviesmogelijkheden

stap 1:

Moodboard

Na het intakegesprek ga ik voor je aan de slag en maak ik een moodboard op basis van jouw wensen en eisen. Een stijlplan waarin sfeer, kleur en ideeën samenkomen tot een interieurconcept voor jouw interieur. Welke sfeer moet jouw interieur uitstralen? Het moodboard vormt de basis voor de uitwerking van het verdere interieurplan.

stap 2:

Indelingsplan

Hoe maak je zo optimaal mogelijk gebruik van de ruimte? Ik ontwerp verschillende indelingen voor je met oplossingen waar je zelf niet aan zou denken. Het plan waar jij het meest enthousiast van wordt, werk ik verder uit. Het indelingsadvies werk ik vervolgens verder uit.

stap 3:

Kleur- en materialenplan

Op basis van het moodboard, ontwerp ik een kleur- en materialenplan voor je. De geadviseerde kleuren worden aangegeven in een plattegrond, zodat jij of de schilder er goed mee aan de slag kan. In het materialenplan adviseer ik je passende raambekleding, vloeren en behang. Alle kleur- en materiaal stalen neem ik mee, zodat je ze echt kan zien en voelen.

stap 4:

Meubelplan

In het meubelplan vind je meubels die aansluiten bij het interieurontwerp, jullie wensen en het beschikbare budget. Ik zoek naar een mooie mix tussen hergebruik, design, budget en evt. maatwerk. Naast een sfeerbeeld, ontvang je een overzicht met daarin de geadviseerde meubels met alle specificaties.

stap 5:

Verlichtingsplan

Verlichting is iets wat veel mensen vergeten in hun interieur. Zo jammer! Want zonder de juiste verlichting komt je interieur niet mooi uit en voelt het niet prettig aan. Wanneer je kiest voor een verlichtingsplan geef ik in een plattegrond de plekken aan waar lichtpunten moeten komen. En de geadviseerde lampen vind je terug in een overzicht, zodat je precies weet welke lamp je waar nodig hebt. 

stap 6:

Maatwerk

Wanneer kant en klare meubels niet goed passen in het interieur, kan ik een maatwerk ontwerp voor je maken. Op deze manier creëer je tot in detail jouw eigen unieke meubel. Wanneer je hiervoor kiest ontvang je van mij naast een impressie ook een technische tekening waarmee de meubelontwerper aan de slag kan.

maak vrijblijvend een afspraak

wil jij dit ook?

Een huis waar alles klopt, waar je helemaal kunt ontspannen?
Een huis dat laat zien wie je bent, helemaal bij jou past?
Niet steeds opnieuw je huis inrichten, maar een duurzame oplossing?
Een interieur waar jouw wensen werkelijkheid zijn geworden?