Zo goed als nieuwe babykamer

Met de komst van een tweede hebben we ervoor gekozen om de babykamer met commode op maat te houden en de oudste naar een nieuwe kamer te verhuizen. En nu wil ik niet teveel veranderen aan deze babykamer, hij is immers nog niet zo oud en het is niet heel duurzaam om alles steeds opnieuw in te richten. Maar aangezien ik zelf geloof in een eigen plek, vind ik het wel zo leuk om ook voor deze kleine de kamer weer even eigen te maken.

De kasten en de commode zijn precies passend (dat was even puzzelen, aangezien de kasten er waren voor de kamer..) dus die laten we zo. Ook de vloerbedekking, het behang en de raambekleding blijft. De kamer was wat wit, dus met wat nieuwe kleuraccenten krijgt deze al een hele andere uitstraling. Ook de nieuwe accessoires, zoals de geweldige poster Paksoi van Goedblauw, geven de ruimte een nieuwe look.

De vogel die vroeger ook in mijn eigen kamer hing, houdt zijn plekje in deze kamer. En ook de gereedschapskist met daarin alle nodige onderdelen voor de wasbare luiers heeft zijn dienst goed bewezen en blijft! Zo ook de stoel, de gordijnen en straks ook weer de ledikant die eerst ruimte maakt voor de wat compactere Bednest. Zo is er genoeg ruimte voor een wat grotere stoel, zeker in het begin voor het voeden geen overbodige luxe in een kamer voor de kleine.

Het opbergbakje van de Ikea bleek de perfecte plek om de wasbare billendoekjes op te bergen. En voor het weggooien van de inlegvellen was ook een betere oplossing nodig. Deze vond ik in het kleine prullenbakje van Brabantia, bedoeld als aanrecht afvalbakje voor bijvoorbeeld GFT afval. Bijkomend voordeel is dat deze daarom ook goed afsluit tegen de nodige - ongewenste - geurtjes. Zo wordt wasbaar luieren een heel leuk en kleurrijk gebeuren!

De kleding in opbergbakken is prima voor de grotere maten die nog niet in gebruik zijn, maar bleek minder handig voor de kleding van het moment. Ik maakte een losse inzet met daarin een extra plank en schilderde deze in S 1515-Y20R, een warm geel. Deze verf van Fairf gebruikten we ook in de kamer van Jonas. Zo is er een makkelijk toegankelijke opbergplek voor de kleding én meteen meer kleur in de kast!

Zoals bij alle interieur ontwerpen ben ik ook voor deze kamer begonnen met het maken van een moodboard. Een moodboard zorgt namelijk voor houvast bij het maken van alle verdere beslissingen. De kleuren, raambekleding, meubels en ook verlichting, alles moet passen bij de gekozen stijl. Daarmee voorkom je dat je gaandeweg steeds twijfelt over welke items nu wel of niet bij de ruimte passen en het een allegaartje wordt. Je zorgt zo voor een consistente stijl in de ruimte, zonder dat je steeds opnieuw hoeft te bedenken wat die ook alweer is!

Omdat het een meisje wordt, wilde ik hier in het kleurenpalet wel rekening mee houden. Maar het mag wel een stoere meisjeskamer worden. Ik heb daarom gekozen voor een analoog kleurenschema. Een analoog kleurenschema betekent dat je drie kleuren op rij uit de kleurencirkel gebruikt. Vaak zijn dit twee primaire kleuren, met als derde - secundaire - tint een combinatie van deze twee. Dus bijvoorbeeld rood, oranje en geel. Of rood, paars en blauw. Ik ben voor deze tweede variant gegaan. Met een zachtere rood en paars tint in combinatie met donkerblauw en wat lichtere blauw accenten. 

Het is goed om met een dergelijk kleurenschema een dominante, een ondersteunende en een accentkleur te bepalen. De lila lambrisering is in dit geval de dominante kleur in de kamer. En de ondersteunende kleur is blauw, welke je terug ziet in de gordijnen, het behang en een aantal accessoires. Tot slot is er de bleek rode kleur die het geheel een stoer accent geeft. 


Op dit moment rest ons niets anders dan wachten op de bewoonster van deze kamer!